Maarit

Hei!

Olen Maarit Matinolli, 41-vuotias lääketieteen tohtori ja yleislääketieteen erikoislääkäri Tyrnävältä.

Olen syntynyt Oulussa ja käynyt peruskouluni Maikkulassa. Kirjoitin ylioppilaaksi Oulun Lyseon lukiosta vuonna 2001. Opiskelin lääketiedettä Oulun yliopistossa ja valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2006. Neurologian alaan kuuluva väitöskirjani valmistui 2009.

Olen työskennellyt pääosan työurastani Tyrnävän terveyskeskuksessa ja suorittanut erikoistumiseen kuuluvat sairaalapalvelut Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Syksystä 2020 lähtien olen toiminut terveyskeskuslääkärinä ja kouluttajalääkärinä Siikalatvalla.

Perheeseeni kuuluu puolisoni Vesa-Matti ja 8-, 11- ja 13-vuotiaat lapset.

Vapaa-aikani kuluu pitkälti perheen kanssa, lasten salibandy- ja soittoharrastusten parissa, käsitöitä tehden ja liikkuen.

Lähdin politiikkaan hieman alle nelikymppisenä – olin ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa kesällä 2021. Toimin tällä hetkellä Tyrnävällä kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajana sekä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella aluevaltuutettuna ja aluehallituksen jäsenenä. 

Politiikassa ollaan nyt isojen kysymysten äärellä. Minulle tärkeitä asioita ovat vastuullinen taloudenpito, elintarvike- ja energiahuollon huoltovarmuus, vaikuttavat ja kustannustehokkaasti tuotetut sote-palvelut, koulutus ja työnteon kannattavuus. 

Uskon, että eduskunnassa on paikkansa myös meille politiikan uudemmille kasvoille.

Kansanedustajan työssä lupaan perehtyä asioihin huolella, olla tavoitettavissa ja tehdä kansanedustajan työtä suurella sydämellä Pohjois-Suomen hyväksi.

Luottamustoimet

  • Tyrnävän kunnanvaltuutettu 2021 –
  • Tyrnävän kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja 2021 –
  • Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston jäsen 2021 – 2022
  • Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen 2022 –
  • Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen jäsen 2022 –
  • Suomen yleislääkärit GPF ry Oulun aluetoimikunnan jäsen 2019 –